Spanish learning experience from a Danish perspective

May 2015, 21 year-old Andreas from Denmark visited our Spanish school in Sámara. He already had an advanced Spanish level and participaed in our advanced level, which he says, was a very good experience. Even though he only took one week of classes, he has learned a lot. Read below in Danish what he has to say about his whole experience:

 

Jeg studerede på Intercultura Language School i en uge i maj 2015, og var meget tilfreds med mit ophold. Jeg havde et meget højt niveau allerede inden jeg kom, og deltog derfor på deres mest avancerede hold, hvilket var en rigtig god oplevelse.

Skolen ligger i byen Sámara i Costa Rica, og det er en rigtig sød by med lækre, hvide strande og mange glade turister. Byen er meget sikker, og jeg følte aldrig ubehag ved at gå ude om aftenen, selv efter det var blevet mørkt.

Skolen ligger i første række ud til stranden, så du kan faktisk sidde i undervisningen og kigge ud på de tiltalende strande. Skolen har WIFI til alle studerende, og der er altid frisk kaffe som eleverne bare kan tage af i løbet af dagen. Derudover har skolen et rigtig fint studiemiljø med mange mennesker fra hele verden, og alle lærere og receptionister er meget personlige og venlige.

Som sagt modtog jeg undervisning på det meste avancerede niveau, og var meget tilfreds med den grundige grammatiske gennemgang, og de alternative undervisningsformer der blev benyttet. Når jeg snakkede med andre elever der studerede på begynderniveauer, fortalte de at også de mindre avancerede niveauers programmer var rigtig gode, og de elever der kom uden at kunne et eneste ord spansk, endte med faktisk at kunne have simple samtaler efter få uger.

Udover rigtig solid undervisning, udbyder skolen også en række alternative tilbud som danseundervisning, madlavning, diverse ture på ATVer eller hiking i bjergene. Nogle af initiativerne kræver en yderligere deltagerbetaling, men mange af deres tilbud er ganske gratis at deltage på når man kommer som elev.

En rigtig vigtig del af deres program er muligheden for at bo med lokale costaricanske familier, og min oplevelse var rigtig god hos min værtsfamilie. Det er en rigtig god måde at få det spanske puttet i praksis, og få en god oplevelse af kulturen i det lokale miljø.

Selvom jeg selv kun tilbragte en enkelt uge på skolen, lærte jeg rigtig meget og vil klart anbefale Intercultura til andre spanskinteresserede der søger en solid og frugtbar skole.

I tilfælde af tvivl eller spørgsmål omkring skolen eller mit ophold, er i meget velkomne til at kontakte mig helst over Email, eller eventuelt over telefon.

Andreas Ravnsborg Daugaard

Andreas.daugaard@hotmail.com

+45 30 24 77 49